Досвід та відповідальність - фундамент надійності

Повідомлення про помилку

• Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (line 6656 of /var/www/basisj/basis.org.ua/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /var/www/basisj/basis.org.ua/includes/common.inc).

Уряд почне контролювати якість будівельної продукції

Невизначено

Вчора Кабмін ухвалив розроблений Мінрегіоном проєкт постанови щодо затвердження системи оцінки та перевірки стабільності показників будівельної продукції. В ньому передбачено аж п’ять видів систем оцінки, вибір якої залежить безпосередньо від виду будівельної продукції, що передбачено регламентними технічними специфікаціями.

«З 1 січня 2023 року в Україні виробник будівельної продукції надаватиме її на ринок лише за умови проведення виробничого контролю суттєвих показників та складання відповідної декларації показників, а також нанесення маркування. Йдеться про те, що саме виробник буде нести повну відповідальність за якість продукції та її безпеку для споживачів. З цією метою Уряд затвердив відповідні системи оцінки, за якими цей контроль здійснюватиметься», — зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Зазначені системи оцінки передбачають завдання як для виробника, так і для спеціально призначених органів (органу з сертифікації будівельної продукції, органу з сертифікації контролю виробництва на підприємстві, випробувальної лабораторії), які будуть залучатися до оцінювання та перевірки стабільності показників будівельної продукції як третя сторона.