Досвід та відповідальність - фундамент надійності

Уряд почне контролювати якість будівельної продукції

Невизначено

Вчора Кабмін ухвалив розроблений Мінрегіоном проєкт постанови щодо затвердження системи оцінки та перевірки стабільності показників будівельної продукції. В ньому передбачено аж п’ять видів систем оцінки, вибір якої залежить безпосередньо від виду будівельної продукції, що передбачено регламентними технічними специфікаціями.

«З 1 січня 2023 року в Україні виробник будівельної продукції надаватиме її на ринок лише за умови проведення виробничого контролю суттєвих показників та складання відповідної декларації показників, а також нанесення маркування. Йдеться про те, що саме виробник буде нести повну відповідальність за якість продукції та її безпеку для споживачів. З цією метою Уряд затвердив відповідні системи оцінки, за якими цей контроль здійснюватиметься», — зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Зазначені системи оцінки передбачають завдання як для виробника, так і для спеціально призначених органів (органу з сертифікації будівельної продукції, органу з сертифікації контролю виробництва на підприємстві, випробувальної лабораторії), які будуть залучатися до оцінювання та перевірки стабільності показників будівельної продукції як третя сторона.